Welcome, Guest. Please login or register.
April 18, 2014, 15:27:28 PM
Home Help Search Calendar Login Register
Show unread posts since last visit.
News: Let Pardus-Anka become #1: Pardus-Anka Bug ReportPardus-Anka World Google+ | The Pardus wiki  | Visit Pardus-Anka official website  | Register as forum member?  Email the moderator!

  Show Posts
Pages: [1]
1  Assistance / Hardware / Re: ATI Drivers package and xorg.conf on: August 17, 2007, 21:19:35 PM
ok, after uninstalling completly all ati packages and following again volgotron's post, it finally worked!
Thanks for all your support guys  Cheesy
2  Assistance / Hardware / Re: ATI Drivers package and xorg.conf on: August 17, 2007, 14:30:33 PM
I tried both of these ways, but still it doesn't work.. i uninstalled each time ati drivers.
In System info reports fglrx drivers loaded but without 3d support..
but now says my video card is RS485 (Radeon Xpress 1100 IGP) when i have x200..  Huh?
3  Assistance / Hardware / Re: ATI Drivers package and xorg.conf on: August 16, 2007, 21:16:17 PM
I have a problem with my Radeon x200m (laptop is a Olidata Stainer W2800).. i installed latest ATI drivers (8.40.4), but still i haven't 3d support.. and of course CCC doesn't work.. that's my xorg.conf:

Code:
Section "ServerLayout"

    # Multihead stuff
    # Screen      0  "Screen0" 0 0
    # Screen      1  "Screen1" RightOf "Screen0"
Identifier     "Simple Layout"
Screen      0  "aticonfig-Screen[0]" 0 0
InputDevice    "Mouse0" "CorePointer"
InputDevice    "Touchpad" "SendCoreEvents"
InputDevice    "Keyboard0" "CoreKeyboard"
Option     "Xinerama" "off"
Option     "Clone" "off"
EndSection

Section "Files"
RgbPath      "/usr/lib/X11/rgb"
FontPath     "/usr/share/fonts/misc/"
FontPath     "/usr/share/fonts/dejavu/"
FontPath     "/usr/share/fonts/TTF/"
FontPath     "/usr/share/fonts/freefont/"
FontPath     "/usr/share/fonts/TrueType/"
FontPath     "/usr/share/fonts/corefonts"
FontPath     "/usr/share/fonts/Speedo/"
FontPath     "/usr/share/fonts/Type1/"
FontPath     "/usr/share/fonts/100dpi/"
FontPath     "/usr/share/fonts/75dpi/"
FontPath     "/usr/share/fonts/terminus/"
FontPath     "/usr/share/fonts/encodings/"
EndSection

Section "Module"
Load  "dbe"      # Double buffer extension
Load  "extmod"
SubSection "extmod"
Option     "omit xfree86-dga" # don't initialise the DGA extension
EndSubSection
Load  "type1"
Load  "freetype"
Load  "record"
Load  "xtrap"
Load  "glx"
Load  "dri"
Load  "v4l"
Load  "synaptics"
EndSection

Section "ServerFlags"
Option     "AllowMouseOpenFail" "True"
Option     "BlankTime" "0"
Option     "StandbyTime" "0"
Option     "SuspendTime" "0"
Option     "OffTime" "0"
EndSection

Section "InputDevice"
Identifier  "Keyboard0"
Driver      "kbd"
Option     "AutoRepeat" "500 30"
Option     "XkbModel" "pc105"
Option     "XkbLayout" "it"
EndSection

Section "InputDevice"
Identifier  "Mouse0"
Driver      "mouse"
Option     "Protocol" "ExplorerPS/2"
Option     "Device" "/dev/input/mice"
Option     "ZAxisMapping" "4 5 6 7"
Option     "Buttons" "5"
EndSection

Section "InputDevice"
Identifier  "Touchpad"
Driver      "synaptics"
Option     "Protocol" "auto-dev"
    # Option     "Device" "/dev/input/mouse0"
Option     "LeftEdge" "1700"
Option     "RightEdge" "5300"
Option     "TopEdge" "1700"
Option     "BottomEdge" "4200"
Option     "FingerLow" "25"
Option     "FingerHigh" "30"
Option     "MaxTapTime" "180"
Option     "MaxTapMove" "220"
Option     "VertScrollDelta" "100"
Option     "MinSpeed" "0.09"
Option     "MaxSpeed" "0.18"
Option     "AccelFactor" "0.0015"
Option     "SHMConfig" "true"
    # Option     "ClickTime"  "0"
EndSection

Section "Monitor"
Identifier   "Monitor0"
VendorName   "Unknown"
ModelName    "Unknown"
HorizSync    31.5 - 50.0
VertRefresh  50.0 - 70.0
EndSection

Section "Monitor"
Identifier   "aticonfig-Monitor[0]"
Option     "VendorName" "ATI Proprietary Driver"
Option     "ModelName" "Generic Autodetecting Monitor"
Option     "DPMS" "true"
EndSection

Section "Device"

    # BusID      "PCI:01:05:0"
Identifier  "VideoCard0"
Driver      "ati"
VendorName  "ATI Technologies Inc"
BoardName   "RS482 [Radeon Xpress 200M]"
EndSection

Section "Device"
Identifier  "aticonfig-Device[0]"
Driver      "fglrx"
EndSection

Section "Screen"
Identifier "Screen0"
Device     "VideoCard0"
Monitor    "Monitor0"
        Option     "RenderAccel" "true"
DefaultDepth     16
SubSection "Display"
Depth     16
Modes    "1280x800" "800x600" "640x480"
EndSubSection
EndSection

Section "Screen"
Identifier "aticonfig-Screen[0]"
Device     "aticonfig-Device[0]"
Monitor    "aticonfig-Monitor[0]"
DefaultDepth     24
SubSection "Display"
Viewport   0 0
Depth     24
EndSubSection
EndSection

Section "DRI"
Mode         0666
EndSection

I hope someone can help me ;_;
4  General / Introduce yourself / Newbie from Italy! on: August 16, 2007, 20:56:57 PM
Hi all!
I'm Michael from Venice (well, near Venice). I recently passed to Pardus, and even if i'm totally a beginner on Linux, i hope i'll learn something!
Pages: [1]


Powered by MySQL Powered by PHP Powered by SMF 1.1.19 | SMF © 2013, Simple Machines Valid XHTML 1.0! Valid CSS!