Welcome, Guest. Please login or register.
April 20, 2014, 12:54:38 PM
Home Help Search Calendar Login Register
Show unread posts since last visit.
News: Let Pardus-Anka become #1: Pardus-Anka Bug ReportPardus-Anka World Google+ | The Pardus wiki  | Visit Pardus-Anka official website  | Register as forum member?  Email the moderator!

+  Pardus Worldforum
|-+  Assistance
| |-+  Software
| | |-+  ./configure error
0 Members and 1 Guest are viewing this topic. « previous next »
Pages: [1] Go Down Print
Author Topic: ./configure error  (Read 1173 times)
highenergy
Pardus fellow craft
**
Gender: Male
Posts: 134


View Profile
« on: March 29, 2008, 16:28:26 PM »

Hello everyone,

It seems no one gonna put QtRuby on repos so I compile it myself. But it's not that easy. I constantly get an error while running ./configure script. Below is the error.

Code:
checking for Qt... configure: error: Qt (>= Qt 3.3 and < 4.0) (headers and libraries) not found. Please check your installation!
For more details about this problem, look at the end of config.log.

How can I show the script where my Qt libs and headers resides?
Logged

Acer Aspire 5520G-402G16, AMD Turion 64 x2 TL-58 1.9GHz, Nvidia Geforce 8400M G 128MB
Eren.Turkay
Global Moderator
Pardus Master
*****
Posts: 262



View Profile WWW
« Reply #1 on: March 29, 2008, 16:45:18 PM »

It seems that you are trying to run the configure script with "sudo". With sudo, Qt library veriables ($QTDIR e.g) aren't filled, so you should run it as root. Enter first "sudo su" and then "./configure" Wink
Logged
highenergy
Pardus fellow craft
**
Gender: Male
Posts: 134


View Profile
« Reply #2 on: March 29, 2008, 19:05:11 PM »

Thank you Eren.Turkay,

finally configure script worked. I wrote first sudo su and then ./configure --prefix=/usr and done. After that I did make but it gave me an error after some time. Below is the error generated by the make :

Code:
if /bin/sh ../../libtool --silent --mode=compile --tag=CXX g++ -DHAVE_CONFIG_H -                        I. -I. -I../.. -I./.. -I/usr/qt/3/include -I.  -DQT_THREAD_SUPPORT  -D_REENTRANT                          -Wno-long-long -Wundef -ansi -D_XOPEN_SOURCE=500 -D_BSD_SOURCE -Wcast-align -W                        conversion -Wchar-subscripts -Wall -W -Wpointer-arith -O2 -Wformat-security -Wmi                        ssing-format-attribute -Wno-non-virtual-dtor -fno-exceptions -fno-check-new -fno                        -common  -MT smokedata.lo -MD -MP -MF ".deps/smokedata.Tpo" \
          -c -o smokedata.lo `test -f 'smokedata.cpp' || echo './'`smokedata.cpp                        ; \
        then mv -f ".deps/smokedata.Tpo" ".deps/smokedata.Plo"; \
        else rm -f ".deps/smokedata.Tpo"; exit 1; \
        fi
make[3]: *** No rule to make target `x_1.lo', needed by `libsmokeqt.la'.  Stop.
make[3]: Leaving directory `/usr/src/qtruby-1.0.13/smoke/qt'
make[2]: *** [all-recursive] Error 1
make[2]: Leaving directory `/usr/src/qtruby-1.0.13/smoke'
make[1]: *** [all-recursive] Error 1
make[1]: Leaving directory `/usr/src/qtruby-1.0.13'
make: *** [all] Error 2
Logged

Acer Aspire 5520G-402G16, AMD Turion 64 x2 TL-58 1.9GHz, Nvidia Geforce 8400M G 128MB
Eren.Turkay
Global Moderator
Pardus Master
*****
Posts: 262



View Profile WWW
« Reply #3 on: March 29, 2008, 19:50:45 PM »

Well, it looks like a problem related with the program you're attemping to compile. I don't know how to fix it, maybe you can get help from the developer of that program?
Logged
highenergy
Pardus fellow craft
**
Gender: Male
Posts: 134


View Profile
« Reply #4 on: March 30, 2008, 13:54:51 PM »

Well I have tried several times but I coudn't get it compiled. Anyway thanks for help.
Logged

Acer Aspire 5520G-402G16, AMD Turion 64 x2 TL-58 1.9GHz, Nvidia Geforce 8400M G 128MB
Pages: [1] Go Up Print 
« previous next »
Jump to:  


Powered by MySQL Powered by PHP Powered by SMF 1.1.19 | SMF © 2013, Simple Machines Valid XHTML 1.0! Valid CSS!