Welcome, Guest. Please login or register.
April 24, 2014, 00:51:39 AM
Home Help Search Calendar Login Register
Show unread posts since last visit.
News: Let Pardus-Anka become #1: Pardus-Anka Bug ReportPardus-Anka World Google+ | The Pardus wiki  | Visit Pardus-Anka official website  | Register as forum member?  Email the moderator!

+  Pardus Worldforum
|-+  Assistance
| |-+  Hardware
| | |-+  [SOLVED] nvidia 7900 GS - How do I install and activate the nvidia drivers?
0 Members and 1 Guest are viewing this topic. « previous next »
Pages: [1] Go Down Print
Author Topic: [SOLVED] nvidia 7900 GS - How do I install and activate the nvidia drivers?  (Read 2120 times)
Archdevil
Newbie
*
Posts: 15


View Profile
« on: July 04, 2009, 20:52:55 PM »

Hi all!

Just installed Pardus 2009 RC.
I want to use the original nvidia drivers. So I installed both the 185 drivers.
How do I get Pardus to use them by default. Nvidia doesnot show up in the system settings.

I can select Nouveau and nv there, but not nvidia.

How do I make this work?

Thanks!

« Last Edit: July 05, 2009, 12:25:48 PM by Archdevil » Logged
PhiX
Pardus Guru
****
Posts: 642



View Profile WWW
« Reply #1 on: July 04, 2009, 21:27:07 PM »

Hi and welcome Archdevil,

Display-Settings, the new graphic card manager is not ready yet. Meanwhile, you can install and activate the Nvidia drivers using these instructions :

1) Install the following package with package manager :
Code:
xorg-video-nvidia185

2) Open a terminal :
Code:
ALT+F2 -> konsole

3) Copy/paste the following commands in it and then press the ENTER key :
Code:
sudo zorg --driver=nvidia/xorg-video-nvidia185

4) Restart your computer

Hopefully you will see the Nvidia startup screen at reboot.


Source : http://www.pardus-fr.org/forum/index.php/topic,631.msg3424.html#new
« Last Edit: July 05, 2009, 12:44:25 PM by PhiX » Logged

Team Pardus-fr - French Pardus tools translator
Archdevil
Newbie
*
Posts: 15


View Profile
« Reply #2 on: July 04, 2009, 21:58:04 PM »

sudo org --driver=nvidia/xorg-video-nvidia185

gives me:


sudo: org: command not found



suggestions?
Logged
PhiX
Pardus Guru
****
Posts: 642



View Profile WWW
« Reply #3 on: July 04, 2009, 22:07:36 PM »

It should be "xorg" instead of "org". Corrected in the above message.
Logged

Team Pardus-fr - French Pardus tools translator
Archdevil
Newbie
*
Posts: 15


View Profile
« Reply #4 on: July 04, 2009, 22:33:00 PM »

almost the same message:

sudo: xorg: command not found

although it seems strange that xorg is not installed ;-)
Logged
PhiX
Pardus Guru
****
Posts: 642



View Profile WWW
« Reply #5 on: July 04, 2009, 23:23:22 PM »

Second correction.
Logged

Team Pardus-fr - French Pardus tools translator
atolboo
Pardus Guru
****
Posts: 2317



View Profile
« Reply #6 on: July 04, 2009, 23:24:03 PM »

Have a look  in this post and the rest of the posts.  Wink
Logged
Archdevil
Newbie
*
Posts: 15


View Profile
« Reply #7 on: July 05, 2009, 12:25:22 PM »

sudo zorg --driver=nvidia/xorg-video-nvidia185


seems to have done the trick. Thanks!

Logged
PhiX
Pardus Guru
****
Posts: 642



View Profile WWW
« Reply #8 on: July 05, 2009, 12:45:46 PM »

Third correction: here we are   Undecided
Logged

Team Pardus-fr - French Pardus tools translator
jan37
Pardus fellow craft
**
Posts: 47


View Profile
« Reply #9 on: July 05, 2009, 18:09:02 PM »

RE: Phix's comments
I do not understand what they mean
Ist correction
2nd correction
3rd correction

Thanks
Logged
PhiX
Pardus Guru
****
Posts: 642



View Profile WWW
« Reply #10 on: July 05, 2009, 20:05:28 PM »

It's just that I have had to edit three times my original post, as mentionned at the bottom of it.
Logged

Team Pardus-fr - French Pardus tools translator
Pages: [1] Go Up Print 
« previous next »
Jump to:  


Powered by MySQL Powered by PHP Powered by SMF 1.1.19 | SMF © 2013, Simple Machines Valid XHTML 1.0! Valid CSS!