Welcome, Guest. Please login or register.
April 21, 2014, 16:42:31 PM
Home Help Search Calendar Login Register
Show unread posts since last visit.
News: Let Pardus-Anka become #1: Pardus-Anka Bug ReportPardus-Anka World Google+ | The Pardus wiki  | Visit Pardus-Anka official website  | Register as forum member?  Email the moderator!

+  Pardus Worldforum
|-+  Assistance
| |-+  Pardus for beginners
| | |-+  installation problem
0 Members and 1 Guest are viewing this topic. « previous next »
Pages: [1] Go Down Print
Author Topic: installation problem  (Read 2099 times)
samyaza81
Newbie
*
Gender: Male
Posts: 11


View Profile
« on: July 18, 2009, 15:44:06 PM »

Quote
--> could not find mount media
/bin/sh: can't access tty; job control turned off

this happens during boot in hard disk installation, while in virtualbox installation goes fine  Huh?


Logged
bubbel
Guest
« Reply #1 on: July 18, 2009, 17:32:33 PM »

could not find mount media


Hello,

I would burn the image again and would let the integrity of the CD with the installation examine. Wink

If the integrity check is o.k. then try a new install.

Greetings
bubbel

« Last Edit: July 18, 2009, 17:36:03 PM by bubbel » Logged
samyaza81
Newbie
*
Gender: Male
Posts: 11


View Profile
« Reply #2 on: July 18, 2009, 21:13:00 PM »

integrity check is ok (I made it in virtualbox), md5sum is ok too...  Undecided
Logged
atolboo
Pardus Guru
****
Posts: 2317



View Profile
« Reply #3 on: July 18, 2009, 22:56:10 PM »

Quote
this happens during boot in hard disk installation
If I understand correctly, you don't get the first screen where you can select the language with F2?  Huh?
My suggestion for this moment.
If your computer is able to start from USB, try to make a USB-version with this manual.
This also works for Pardus 2009.
In this way you can rule out the (maybe) problems with CD <> CD reader.
When this USB methode is working, it will put your GRUB in the wrong partition.
But you can correct this with the same USB (with the Ctrl+Alt+F1 methode) according to this manual chapter "With Pardus 2008.x CD"
I hope this will bring you a little bit further. Smiley
Logged
samyaza81
Newbie
*
Gender: Male
Posts: 11


View Profile
« Reply #4 on: July 19, 2009, 14:12:31 PM »

other distributions boots correctly, then isn't dvd drive problem
currently I haven't usb drive avaiable  Embarrassed

it's possible install 2008 version (I remember it works) and upgrade it?  Huh?

certainly this situation is a little frustrating...  :'(
Logged
bubbel
Guest
« Reply #5 on: July 19, 2009, 14:20:42 PM »

it's possible install 2008 version (I remember it works) and upgrade it?  Huh?

Hello,

that should be possible, if you merge the sources after the installation of Pardus 2008 for 2009 and enter then in the console pisi up  Wink

I did not testet.

Greetings
bubbel
« Last Edit: July 19, 2009, 16:26:10 PM by bubbel » Logged
atolboo
Pardus Guru
****
Posts: 2317



View Profile
« Reply #6 on: July 19, 2009, 15:23:27 PM »

that should be possible, if you merge the sources after the installation of Pardus 2008 for 2009 and enter then in the
Are you sure this is going to work ? Did you test this ?  Huh?
Logged
bubbel
Guest
« Reply #7 on: July 19, 2009, 15:27:40 PM »


Did you test this ?  Huh?

I wrote it in the post #5, that I did not testet. Grin
« Last Edit: July 19, 2009, 15:29:13 PM by bubbel » Logged
atolboo
Pardus Guru
****
Posts: 2317



View Profile
« Reply #8 on: July 19, 2009, 16:24:24 PM »

I wrote it in the post #5, that I did not testet. Grin
Then this is not an advise for others to test !
I wouldn't do it !  Smiley
Logged
atolboo
Pardus Guru
****
Posts: 2317



View Profile
« Reply #9 on: July 19, 2009, 22:41:14 PM »

that should be possible, if you merge the sources after the installation of Pardus 2008 for 2009 and enter then in the console pisi up  Wink
Latest info on this subject from  Onur Küçük:
Quote
It seems only doing a "pisi up" will not be enough, since there are
many package name changes and some packages won't come with "up". Also
the repository is lacking some packages so some users my end up wih
packages not updated and not working properly.

 After the repository is completed I believe we can safely anonunce the
update method.

 We are preparing a script [1] and will finish it soon, if we see it
fit, it can be changed into another method (a gui maybe)
Logged
Pages: [1] Go Up Print 
« previous next »
Jump to:  


Powered by MySQL Powered by PHP Powered by SMF 1.1.19 | SMF © 2013, Simple Machines Valid XHTML 1.0! Valid CSS!