Welcome, Guest. Please login or register.
April 24, 2014, 00:42:21 AM
Home Help Search Calendar Login Register
Show unread posts since last visit.
News: Let Pardus-Anka become #1: Pardus-Anka Bug ReportPardus-Anka World Google+ | The Pardus wiki  | Visit Pardus-Anka official website  | Register as forum member?  Email the moderator!

+  Pardus Worldforum
|-+  Assistance
| |-+  Installing Pardus
| | |-+  User not being created by YALI
0 Members and 1 Guest are viewing this topic. « previous next »
Pages: 1 [2] Go Down Print
Author Topic: User not being created by YALI  (Read 3128 times)
atolboo
Pardus Guru
****
Posts: 2317



View Profile
« Reply #15 on: July 19, 2010, 11:48:36 AM »

To test the password of root (super user or administrator) enter the command:
Code:
su
in console and enter the root-password.
The result should be a change of colors (red and blue) of the characters prior to the cursor and a change $ to #.
And use
Code:
exit
to leave the su-mode.

To test the password of user enter the command
Code:
sudo grub
in console and enter the user-password.
The result should be
Quote
Probing devices to guess BIOS drives. This may take a long time.


          Pardus Linux (http://www.pardus.org.tr), TUBITAK/UEKAE
 [ Minimal BASH-like line editing is supported.  For the first word, TAB
   lists possible command completions.  Anywhere else TAB lists the possible
   completions of a device/filename. ]
grub>
And use
Code:
quit
to leave the grub-mode.
Logged
Peter
Newbie
*
Posts: 19


View Profile
« Reply #16 on: July 19, 2010, 18:31:58 PM »

Hallo,
During  the second installation I manually took care that the ID was activated and filled in : 1000, 1001, etc for the various users on the desktop. Because in my case during the first installation this staid empty, with the result that I could not login.
Gr P 
Logged

eer Linux, minder Windows
atolboo
Pardus Guru
****
Posts: 2317



View Profile
« Reply #17 on: July 19, 2010, 21:27:04 PM »

During  the second installation I manually took care that the ID was activated and filled in : 1000, 1001, etc for the various users .......
Thanks for the feedback .
And to make things more clearly.....
If I am correct, the User ID field in >this Create User(s) image< was initially empty during installation.
« Last Edit: July 19, 2010, 23:00:48 PM by atolboo » Logged
Peter
Newbie
*
Posts: 19


View Profile
« Reply #18 on: July 20, 2010, 09:25:44 AM »


Hallo,

Yes, that part of adding users staid empty, and during the first installation  I missed it with the known result.

Gr P
Logged

eer Linux, minder Windows
Pages: 1 [2] Go Up Print 
« previous next »
Jump to:  


Powered by MySQL Powered by PHP Powered by SMF 1.1.19 | SMF © 2013, Simple Machines Valid XHTML 1.0! Valid CSS!